Prerada voća i primjena HACCP sustava

U petak, 12.7.2019. godine, u Poljoprivredno poduzetničkom inkubatoru Drenovci održana je radionica prerade voća i primjene HACCP sustava. 

Sudionicima je predstavljen teorijski i praktični dio tehnološkog postupka proizvodnje pekmeza i džema, zakonodavni uvjeti u području sigurnosti hrane i objašnjene obveze subjekata u poslovanju s hranom. U praktičnom dijelu sudionici su upoznati i s tehnološkim postupkom proizvodnje džema od marelice (priprem sirovine, termička obrada, konzerviranje, punjenje i označavanje). 

Radionicu su izvodili prof.dr.sc. Nela Nedić Tiban i izv.prof.dr.sc. Đurđica Ačkar s Prehrambeno tehnološkog fakulteta u Osijeku. 

U završnom dijelu polaznici su upoznati s mogućnostima plasiranja njihovih proizvoda na tržište, te s bespovratnim potporama od strane županije.

 

 

 

Leave a Reply

Related Post

Priprema tačakaPriprema tačaka

Jučer se u edukacijsko-proizvodnom postrojenju za preradu proizvoda od žitarica uz mentoring Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek, radila priprema jastučića od tijesta punjenih pemezom od šljiva, nama najpoznatiji kao tačci ili tački.

Sudjelovanje na BOND radioniciSudjelovanje na BOND radionici

Prošli tjedan Poljoprivredno poduzetnički inkubator Drenovci sudjelovao je na radionici implementacije standardizirane usluge savjetovanja poduzetnika početnika. Radionica se provodila u sklopu projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) putem Hrvatske agencije