blank

Poziv za sudjelovanje na edukacijskim radionicama „Strateški ciljevi ruralnog razvoja do 2030. godine“

Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije organizira edukacijske radionice „Strateški ciljevi ruralnog razvoja do 2030. godine“ u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede u sklopu provedbe Akcijskog plana Mreže za ruralni razvoj 2014. – 2020., godišnjeg provedbenog akcijskog plana Mreže za 2020.g a sufinancirane su sredstvima mjere 20 „Tehnička pomoć “ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Edukacijske radionice namijenjene su djelatnicima LAG-ova koji su članovi Nacionalne ruralne mreže, nositeljima OPG-ova i poljoprivrednih obrta, a za cilj imaju pripremiti razvojne dionike i korisnike na sljedeću financijsku perspektivu za razdoblje 2021. – 2027., ali i prijelazno razdoblje u provedbi Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Edukacijske radionice osmišljene su na način da se polaznici kroz tri tematske radionice: Povećanje produktivnosti i otpornosti poljoprivredne proizvodnje na klimatske promjene, Obnova ruralnog gospodarstva i unapređenje uvjeta života u ruralnim područjima i Primjeri dobre prakse, upoznaju s inovativnim sustavima u poljoprivrednoj proizvodnji, o primjeni digitalizacije, o klimatskim promjenama, o daljnjoj težnji za povećanjem dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima i postizanju održivog sustava proizvodnje te da se upoznaju sa inovativnim i održivim primjerima u poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambenoj industriji.

Radi trenutne epidemiološke situacije, edukacijske radionice će se održati putem webinara 14. i 15. prosinca 2020. godine. 

Izvor: https://www.ra-vsz.hr/vijesti/poziv-za-sudjelovanje-na-edukacijskim-radionicama-strateski-ciljevi-ruralnog-razvoja-do-2030-godine/6089