Održan XII. Gospodarski sajam Cvelferije

U petak, 4.10.2019. godine, održan je XII. Gospodarski sajam Cvelferije, pod organizacijom Općine Drenovci i Poljoprivredno poduzetničkog inkubatora Drenovci d.o.o. za usluge.

 S početkom u 9 sati u Općinskoj narodnoj knjižnici Drenovci održan je okrugli stol "Razvojni programi i potpore", na kojem su predstavljene slijedeće teme:

-„Novo programsko razdoblje za Program ruralnog razvoja 2021.-2027.“, Verica Mušić, upraviteljica, LAG Šumanovci

„Intervencijski plan za Općinu Drenovce za korištenje EU sredstava u sljedećoj financijskoj perspektivi 2021.-2027.“, Ana Cvitković-Komesarović, direktorica, LAR Vjeverica d.o.o.
„Uvođenje i korištenje tehnoloških rješenja u proizvodnji“, Goran Tkalčec, direktor, ABC Consulting d.o.o.
„Subvencionirano korištenje poslovnog prostora i usluga – Inkubacija početnika za preradu proizvoda u PP Inkubatoru Drenovci“, Matej Brnić, direktor, PP Inkubator Drenovci d.o.o.
„Status strateških projekata Vukovarsko-srijemske županije“, Ilija Cota, ravnatelj, Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije

 

Na sajmu je sudjelovalo oko 50 izlagača, a ove godine najveći naglasak bio je na džemovima i pekmezima. Samim time, u okviru sajma na senzorskom ocjenjivanju džemova i pekmeza u sudjelovalo je 12 proizvođača s 33 uzorka. U skupini pekmeza bila je veća konkurencija i više uzoraka, njih čak 19, dok u konkurenciji džemova bilo je 14 uzoraka. Za najbolje su osigurane i nagrade, pa tako za 1. mjesta po 2.000 kuna, za 2. mjesta po 1.000 kuna, a za 3. mjesta po 500 kuna neto.

 

Kategorija PEKMEZ
1. OPG Zdenka Ćosić, Pekmez od nektarina (smanjene energetske vrijednosti)
2. OPG Luka Matajić, Pekmez od šljiva s rumom
3. OPG Marica Iljić, Pekmez od šljiva

Kategorija DŽEM
1. OPG Luka Matajić, Džem od marelice
2. OPG Dragan Mandić, Džem od kupine
3. OPG Ljubinka Rađenović, Džem od šljiva (smanjene energetske vrijednosti)