POZIV - Radionica iz područja prerade voća

                                                                                                                   

 

Poljoprivredno poduzetnički inkubator Drenovci d.o.o. za usluge u suradnji s Vukovarsko-srijemskom županijom organizira besplatnu radionicu iz područja prerade voća i primjene HACCP sustava koja će se održati 12.07.2019. (petak) s početkom u 9:00 sati u Poljoprivredno poduzetničkom inkubatoru Drenovci (višenamjenska hala), Vladimira Nazora 131, Drenovci.

Sudionicima radionice kroz teorijski i praktični dio biti će predstavljeni tehnološki postupak proizvodnje pekmeza i džema, zakonodavni uvjeti u području sigurnosti hrane i objašnjene obveze subjekata u poslovanju s hranom. U praktičnom dijelu radionice sudionici će biti upoznati s tehnološkim postupkom proizvodnje pekmeza od pripreme sirovine, termičke obrade, konzerviranja do punjenja u teglice i označavanja.

Radionica je besplatna i namijenjena je svima zainteresiranima, a obavezna je za korisnike ili one koji žele postati korisnicima Inkubatora te svoje proizvode ponuditi Agro-Klasteru d.o.o.

Radionicu izvode prof. dr. sc. Nela Nedić Tiban i izv. prof. dr. sc. Đurđica Ačkar s Prehrambeno tehnološkog fakulteta u Osijeku, a u ime županije.

U završnom dijelu edukacije polaznici će biti upoznati s mogućnostima otkupa njihovih proizvoda od strane Agro-klastera d.o.o., te s bespovratnim potporama  od strane županije ukoliko se nakon inkubiranja odluče za tržnu proizvodnju na svom poljoprivrednom gospodarstvu.

Zbog ograničenog prostora u edukacijsko-proizvodnom postrojenju za preradu proizvoda od voća i/ili povrća, gdje će se radionica provoditi, zainteresirani se trebaju prijaviti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili tel. +385 (0)32 554 390.