Edukacija „Senzorski analitičari fermentiranih i trajnih mesnih prerađevina“

U utorak 10.12.2019. godine i srijedu 11.12.2019. godine, u Poljoprivrednom poduzetničkom inkubatoru Drenovci u Drenovcima održana je Edukacija „Senzorski analitičari fermentiranih i trajnih mesnih prerađevina“. Edukacija je trajala dva dana i sastojala se od teorijske nastave i praktičnog rada.

 Edukaciju je vodio izv.prof.dr.sc. Ivica Kos sa Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu uz pomoć djelatnika Uprave, Višnje Krapljan.

Polaznici su usavršavanjem stekli i obnovili specifična znanja o osnovnim greškama u proizvodnji tradicionalnih mesnih proizvoda, osnovama fiziologije osjetila i razvoju osjeta, upotrebi testova i uvjeta u senzorskoj analizi. Pored toga cilj edukacije je bio  osposobiti polaznike za predlaganje rješenja za razvoj, kontrolu i poboljšanje proizvoda uvažavajući tehnološke smjernice i senzorske karakteristike proizvoda.